tisdag 5 april 2016

Vårlig räksallad


Trots det envisa gråvädret är våren verkligen på gång. Fåglarna sjunger som galningar och det är ljust allt längre för varje dag. I helgen tittade solen fram och vi lagade en vårlig räksallad till lunch. Inget märkvärdigt, men med yoghurt/myntadressing blev salladen verkligen god och lite annorlunda.

Myntan odlar jag bland andra kryddväxter i köksfönstret och ärtskott till sallader och annat har jag också egenodlade i stora mängder.

I övrigt innehöll salladen: little gemsallat, rädisor, gurka, vårlök, ångad sparris, strimlor av vitkål, tunnskivade champinjoner, räkor, avokado som J  marinerat en stund i olja+vinäger och kryddor. Kokta ägg kom på efter att bilden tagits. Det är nämligen lögn att skala färska, nykokta ägg på ett snyggt sätt.


Yoghurt/myntadressing

1,5 dl tjock yoghurt
1/2 kruka färsk mynta, hackad  + gärna lite torkad mynta
1 vitlöksklyfta
1 tsk pressad citron
1 tsk honung
salt och svartpeppar

Mixa ingredienserna!


Inga kommentarer: